Vivino

Wijn-apps-vivino-300x300

Vivino?

Ben je op zoek naar een lekkere wijn? Ga je uit eten? Ben je uitgenodigd voor een diner of heb je gewoon zin om iets nieuws te proberen? Vivino is jouw hulp als het om wijn gaat, altijd bij de hand en klaar om wijnen te helpen kiezen, onthouden en delen.

“Wij zijn zeer enthousiast en hebben ons daarom aangemeld op de website en app van Vivino. Zo kunnen wij onze informatie te allen tijde delen met de wijnliefhebbers, hen nog enkele tips meegeven, of gewoon de mogelijkheid geven een eerlijke recensie achter te laten “– Famille Deroose


Wat doet en kan deze wijn app?

Met Vivino kun je een foto van het etiket van een fles wijn nemen, de wijn app scant dan dit etiket en komt met informatie over de fles. De informatie die deze wijn app geeft bevat informatie over waar de wijn vandaan komt, hoe deze in verschillende categorieën gerankt is, maar ook van welke druif de wijn is gemaakt, welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Ook worden er serveertips gegeven.

“Zo geeft de app bijvoorbeeld aan dat rode wijn het beste op 15 graden gedronken kan worden en geven ze als tip ook mee dat je de fles 15 minuten voor serveren even geopend in de koelkast moet zetten als de wijn deze temperatuur niet heeft.”

Met deze wijn app kun je de wijn, waarvan je een foto hebt genomen en hebt laten scannen, ook een beoordeling geven en deze wordt dan opgeslagen. is, vind ik, dat je aan de wijn een persoonlijke notitie kan toevoegen. Zoals bijvoorbeeld van wie je de wijn gekregen hebt of waar of met wie je deze wijn gedronken hebt, alsook een recensie is mogelijk om achter te laten.

Ook kun je zien wat anderen van de wijn vinden, mits de wijn natuurlijk al een keer beoordeeld is.

Vivino beschikt in ieder geval al over een heleboel informatie. Zo bevat de wijn app informatie over 14.934 wijngaarden, 392.539 wijnen, 744 wijnregio’s, 48 landen, 538 druiven. Via de app zijn er 633.854 ratings geplaatst en zijn er 2.470,578 etiketten te vinden.

 

Download de app en bezoek snel de website: www.vivino.be